гр.Варна, бул. Владислав Варненчик 106, ет. 2, офис 10

Лазерна епилация

Какво е лазерна епилация?

Лазерната епилация е метод за перманентно отстраняване на нежеланото окосмяване, при който насочен лъч от висока светлинна енергия, атакува косъма и унищожава нейния фоликул. Косъмът се явява като проводник между лазерния лъч и космената папила (структурна единица на косъма, регулираща растежа на косъма). Достигайки до косъма светлината се улавя от пигмента в него – меланин. При абсорбиране на лазерния лъч, косъмът се нагрява, разрушава се здравата връзка между булбуса и папилата, която му доставя необходимите вещества и хормони, отговарящи за растежа на косъма. За целта е много важно косъмът да бъде свързан със своята папила, което се наблюдава при само фаза на разтеж – анаген. Дермална папила съдържа кръвоносни съдове и е незаменима част от структурата на фоликула, която контролира растежа на косъма. Когато се наруши кръвоснабдяването на папилата, тя загива, следователно загива целият косъм. Единствено в тази фаза, от космения цикъл е възможно косъма да бъде третиран пълноценно и ефективно. В една зона не всички косми са в активна фаза (средно 85% ), именно това е причината да се извършва курс от 6 процедури, за да бъдат обхванати всички.
При обичайната лазерна епилация се използва лазерна технология, която излъчва определена дължина на вълната. Всеки лазер има различен принцип на действие и се избира според вида, цвета, структурата на косъмчетата и цвета на кожата. Всеки лазер и всяка дължина на вълната таргетира различен тип косми, следователно eфективността на епилацията зависи от правилната преценка на терапевта и вида лазер, с който разполага.

Alma Lasers – Soprano ICE Platinum 

Най-ефективната, клинично доказана технология за дълготрайно отстраняване на нежеланото окосмяване, единствена по рода си, международно патентована и призната сред лидерите в бранша. Отличаващ се с иновативните технологии, които обединява, Soprano Ice Platinum e революция в лазерното обезкосмяване, като за отрицателно време се превърна в най-предпочитания метод за епилация.

Това е възможно благодарение на Alma Lasers Soprano ICE Platinum

Alma Lasers – Soprano ICE Platinum 

Първата по рода си клинично доказана технология, която успешно обединява три доказани с ефективността си лазера – диоден, александритен и Nd:YAG лазер едновременно. Комбинацията от трите дължини на вълната, постига максимална ефективност при всички  структури и всеки цвят косъм, на всички зони и дълбочини независимо от фототипа на кожата.
Не един, не два, а цели три лазера в един за тройно по-добри резултати!

Предимства на лазер Soprano ICE Platinum :

 • Процедурите са безболезнени – Патентованата Ice и In-mottion технология на накрайника позволяват безопасно и безболезнено извършванена процедурите. Icе технологията изстудява апликатора до -3 градуса. In- motion движението на накрайника позволява постепенно натрупване на енергията без риск от изгаряния и болка.

 • Отнема само няколко минути – Soprano Ice Platinum е един от най-бързите лазери в света – SPEED tm технологията позволява обработване на всички зони за светкавично кратко време.

 • Безопасна – Благодарение на технологията призната за най-иновативната за 2019г., процедурите със Soprano Ice Platinum са напълно безопасни. Патентованата комбинация от трите лъча, позволява напълно безопасно, да се третира всеки фототип, целогодишно и напълно без никакъв риск.

 • Ефективена при всеки цвят на косъма – Невероятната три клъстерна технология, обединяваща в себе си 3 дължини на вълната, унищожава всеки тип косъмчета. Трите лазера –  Александрит, Диоден и Nd:YAG , характеризиращи се с различни предимства, атакуват всичко по пътя си, дори и най-светлите косъмчета.

 • Целогодишна без значение от цвета на кожата – Soprano Ice Platinum е лимитирана, световно призната, клинично доказана и международно сертифицирана технология за напълно безопасна, безболезнена и ефективна  лазерна епилация. Третирането със Soprano Ice Platinum е напълно безопасно и ефективно 365 дни в годината.

 • С най-висок процент покриваемост – Иновативната SPEED tm технология, позволява третиране на много по-голям участък в сравнение с останалите технологии.
  Технологията In–motion tm с постоянно движение на накрайника гарантира пълно покритие на зоните.

Традиционната лазерна епилация:

 • Работи с единична, висока доза енергия.
 • Болезнено и са възможни изгаряния.
 • Отнема повече време.
 • Не може да се прави целогодишно.
 • Не може да се обработва кожа с тен.
 • Не е подходяща за всеки тип косъм.

Soprano Ice Platinum е известен по целия свят със зашеметяващите резултати още след първата процедура. След първото третиране на космите се забелязва значително забавяне на растежа и около 40% уредяване на окосмяването. За постигане на маскимални резултати е нужно редовно извършване на проецедурите и спазване на препоръките на терапевта. За успешна лазерна епилация се счита 90- 95% оредяване на космите.

Косъмът може да бъде третиран ефикасно само във фаза на растеж- анаген. Когато косъма е свързан със космената папила. Растежа на косъмите в една зона, не е в синхрон. Тоест не всички косми в дадения участък са в анаген по едно и също време. За това нужният брой процедури са около 6, за да могат да бъдат обхванати всички косми в активна фаза на растеж.

Първите три процедури се извършват през 30-35 дни. След третата процедура се наблюдава значително забавяне на растежа и промяна в структурата на космите, което изисква индивидуален подход към всеки клиент, за постигане на максимално добри резултати.

Мечтата за гладка и нежна кожа 24/7 вече не е мечта, а реалност. Досадното ежедневно бръснене, подкожните косми при кола маска, болката и постоянния ангажимент остават в историята. Soprano Ice Platinum енапълно.