гр.Варна, бул. Владислав Варненчик 106, ет. 2, офис 10

Процедури за тяло

Масажи

Лечебни и релаксиращи.

 • Класически масаж
  Действа тонизиращо на мускулатурата, подпомага движението на лимфата, подобрява кръвообращението. Стимулират се физиологичните и биохимичните процеси в организма. Масажът оказва благотворно въздействие върху всички биологични системи, като същевременно се повлиява и психо – емоционалния тонус.
  Времетраене:
  Класически – частичен – 25 мин.
  Класически – цялостен – 50 мин.
 • Терапия „ уморени ръце “
  Рефлекторен масаж на дланите, съчетан с дълбоко изцеждащи похвати за стимулиране на лимфния поток. Действието е болкоуспокояващо, противооточно, а след масажа се усеща лекота и отпочиналост на ръцете.
  Масажът може да се извършва и с охлаждащи есенциални масла от мента, лимон ,грейпфрут и други, подбрани според предпочитанията на клиента.
  Времетраене – 25 мин.
 • Терапия „ уморени крака “
  Рефлекторен масаж на ходилата, съчетан с дълбоко изцеждащи похвати на подбедрици и бедра, следващи лимфния поток. Действието е противооточно и болкоуспокояващо, а след терапията се усеща лекота и отпочиналост.
  Масажът може да се извършва и с охлаждащи есенциални масла от мента, лимон ,грейпфрут и други, подбрани според предпочитанията на клиента.
  Времетраене – 30 мин.
 • Антицелулитен масаж
  Масажът е комбинация от интензивни мануални похвати, предназначени за въздействие върху мастните клетки, разположени в хиподермата. Цели се засилване на циркулацията на кръвта и лимфата, извеждане на токсините от тялото и насищане с кислород клетките.
  За постигане на трайно подобряване на кръвообращението в зоните дерма и хиподерма, което е в основата за изглаждане на неравностите по кожата, се препоръчва индивидуална терапия от 8-10 процедури през интервал от 1-2 дни. Масажът може да се комбинира и с апаратни процедури за стягане и оформяне на тялото.
  Препоръчват се: прием на храни с алкален индекс и с нисък или среден гликемичен индекс, прием на достатъчно количество вода с ниска минерализация, достатъчно движение и/или спорт.
  Трябва да се има предвид, че прилагането на антицелулитна терапия може да доведе до незадоволителни резултати при ендокринни заболявания, нарушен метаболизъм и при неспазване препоръките на терапевта.
  Масажът може да се прилага с джинджифилово масло и комбинация от масла с ревулзивен (загряващ) ефект.
  Времетраене – 25 мин.
 • Арома масаж
  Чувствен, релаксиращ масаж с топли благовонни масла, въздействащи върху сетивата. Възвръща се добрият тонус на мускулите и кожата и се благоприятства за намаляване на стреса от забързаното ежедневие. Етеричните масла се подбират по преценка на терапевта и според нуждите на клиента.
  Времетраене:
  Арома масаж – частичен – 30 мин.
  Арома масаж – цялостен – 60 мин.
 • Антистрес масаж на глава и рамене
  Рефлекторен масаж по ключови тригерни точки. Подходящ е за справяне с болките, породени от ежедневния стрес, симптоми при настинка и излагане на студени въздушни течения, както и мигренозни състояния.
  Масажът може да се прилага и с есенциални масла с релаксиращо или тонизиращо действие.
  Времетраене – 15 мин.
 • Болкоуспокояващ масаж с магнезиево олио
  Масажът допринася за намаляване на сковаността и болката в засегнатата област. Повлиява се добре при плекситни и радикулитни състояния, пренатоварване на мускулите, болки вследствие на неправилна стойка, болкови симптоми след излагане на студени въздушни течения или при настинка. Трансдермалният начин за набавяне и усвояване на магнезий действа на организма противовъзпалително, противооточно, спомага за връщането на мускулите в нормалното им състояние.
  Масажът не е подходящ за лица със свръхчувствителност на кожата.
  Времетраене:
  частичен – 25 мин.
  цялостен – 50 мин.
 • Терапия с вулканични камъни
  Геотермалният масаж е един от най-древните източни методи за релаксация, профилактика и възстановяване на духа и тялото. Базалтовите камъни, известни като вулканични или лава-камъни са с естествен произход.
  Базалтът е минерал с вулканичен произход, със състав, богат на магнезий, желязо, силиций – елементи, притежаващи свойството да задържат топлината максимално дълго.
  Още в древността всички народи са използвали силата на камъните с естествен произход. В древноизточните култури са използвали топли или студени минерали за лечение и възстановяване на енергийния баланс. Доказателство за лечебното действие на вулканичните камъни е, че при поставянето им върху проблемен участък по-бързо отдават своята топлина.
  Съчетаното въздействие на топли вулканични камъни, ароматерапия и мануален масаж цели цялостно презареждане и постигане на баланс на физическо, психическо и емоционално ниво.
  Масажът не е подходящ за лица със свръхчувствителност на кожата и алергии към билки.
  Времетраене:
  Частичен – 30 мин.
  Цялостен – 60 мин.
 • Лифтинг масаж на лице
  Масажът представлява комбинация от специфични масажни техники, целящи подобряване на еластичността, тонуса и овала на лицето. Стимулират се микроциркулацията, дренажа на лимфата, регенерацията на клетките, подсилва се мускулната структура на лицето. За максимален ефект, масажът може да се комбинира и с апаратни процедури.
  Времетраене – 15 мин.
 • Рефлексотерапия /Акупресура/
  Рефлексотерапията е теоретическа и практическа наука, зародила се още в древен Китай. Същността се крие във въздействието върху биологично активните точки по човешкото тяло чрез различни методи.
  Акупресурата е метод от рефлексотерапията, отнасящ се към пасивната Кинезитерапия. С този вид масаж чрез притискане на биологично активните точки (БАТ) на ходилата, рефлекторно се цели възстановяване на нарушената функция на даден орган, жлеза или система в тялото. Процедурата води до подобряване на нервната проводимост, облекчаване на болките и стимулиране на процесите в клетки, тъкани и органи.
  Времетраене – 30 мин.
 • Апитерапия с билков мед
  Всеизвестни са лечебните свойства на повечето пчелни продукти. Медът като един от тях се използва за лечение и намира приложение в терапиите за тяло още във времето преди Новата Ера. Наричат го „ нектарът на Боговете “. Забележителният му химичен състав, неговото антисептично и имуностимулиращо действие го правят така широко застъпен в народната медицина и козметиката.
  Този вид масаж е особено подходящ през студените зимни месеци. Третира се горната част на гърба чрез специфични мануални похвати.
  Чрез тази терапия се подпомага лечението на простудни заболявания и детоксикацията на тялото. Засилва се кръвообращението, подобрява се тургура на кожата, а същевременно организмът си набавя полезни витамини и микроелементи.
  Процедурата може да се прилага и върху други зони на тялото.
  Терапията не е подходяща за лица, алергични към пчелни и билкови продукти.
  Времетраене – 25 мин.
 • Спортен масаж
  Спортният масаж е предназначен за спортуващи лица и професионални спортисти. Основните му разновидности са тонизиращ и релаксиращ.
  Тонизиращ /предстартов/ масаж – прилага се 30-40 мин. Преди тренировка/състезание. Набляга се върху похвати, целящи максимална подготовка на организма, за да се избегнат неблагоприятни травми. Постига се ускоряване на процесите на сърдечно – съдовата и дихателната системи, подобряване на мускулния тонус, стимулиране на клетъчния метаболизъм.
  Релаксиращ /възстановителен/ масаж – прилага се след тренировка/ състезание с цел максимално бързо възстановяване на сърдечно – съдовата и дихателната системи, намаляване на мускулното напрежение и евентуална болка, стимулиране на лимфообръщението.
  Времетраене:
  частичен – 25 мин.
  цялостен – 45 мин.
  .

Студен лазер

Студеният лазер е неинванзивна лазерна липосукция за отслабване и оформяне на тялото. Това е метод, при който високочестотни студени лазерни вълни се насочват към хиподермата, където са разположени мастните клетки. Прилагат ниски нива на студена лазерна енергия, която взаимодейства на химично и биологично ниво на мастните клетки причинявайки „фотобиомодулация“. Атакуват се клетъчните стени на мастните клетки и се разрушават. Методът се основава на принципа на директно разрушаване на мембраната на мастните клетки с лазерна светлина, без засягане на околната тъкан. Лазерната енергия прониква под кожната повърхност и влияе директно върху мембраната на мастната клетка, като променя нейната пропускливост и структура.

 • Процедурата е подходяща за редуциране на повърхностни локални мастни натрупвания.
 • Извършва се индивидуален курс от 6-8 процедури, според състоянието на засегнатите зони и желаните резултати. Може да бъде приложена върху ръцете, краката, бедрата, областта на коляното,глезена и по лицето за редуциране на двойна брадичка.
 • След консултация с медицинско лице, се попълва информирано съгласие, относно здравословното състояние на клиента и личен картон. Процедурата започва с измерване на телесените мазнини чрез калиперометрия, с цел преценяване на ефективността на процедурата.
 • Поради рязката загуба на обем е препоръчително процедурите за топене на локални мастни натрупвания да се комбинират с процедури за стягане на кожата.
 • Всеки клиент получава хранителен режим и съвети в борбата с локалните мастни натрупвания.

Ултразвукова липосукция

Ултразвуковата липосукция е неинвазивен метод за разрушаване на мастните депа, с цел редуциране на локалните мастни натрупвания. Прилагат се нискочестотни ултразвукови вълни, които достигат до мастната клетка и под въздействието на ултразвуковата енергия се нарушава целостта им. Ултразвуковата липосукция се основава на процеса липолиза- напълно естествен за организма процес. Прилагането на ултразвук върху повърхността на кожата, причинява внезапни и високи промени в налягането на клетъчната течност в мастната тъкан, по този начин се разрушават стените на клетките, а мазнината се втечнява и освобождава. Изхвърлянето им от организма се осъществява по напълно естествен път от организма- чрез лимфната система, с помощта на бъбреците.

 • Процедурата е подходяща за редуциране на локални мастни натрупвания. Ултразвуковата липосукция се прилага при дълбоко разположени мастни депа.
 • Извършва се индивидуален курс от 6-8 процедури, според състоянието на засегнатите зони и желаните резултати.
 • След консултация с медицинско лице, се попълва информирано съгласие, относно здравословното състояние на клиента и личен картон. Процедурата започва с измерване на телесените мазнини чрез калиперометрия и се следят резултатите след всяка процедура.
 • Всеки клиент получава хранителен режим и съвети в борбата с локалните мастни натрупвания.
 • Усещането по време на терапията е нежно и приятно затопляне.
 • След процедурата е напълно нормално да се наблюдава потъмняване на урината.
 • Поради рязката загуба на обем е препоръчително процедурите за топене на локални мастни натрупвания да се комбинират с процедури за стягане на кожата.

RF treatment- стягане на кожата

RF treatment – стягане на кожа. Радиочестотното стягане на кожата е естетичен метод, доказал се във времето със своите невероятни резултати. Използва се мощна радиочестотна енергия (RF) за стимулиране на функцията на фибробластите. Фибробластите са клетките, които осигуряват здравина и цялостност на съединителната тъкан. За да изпълнят тази цел те синтезират колаген, еластин, гликозаминогликани, ретикуларни влакна и хиалуронова киселина. Предизвиквайки дълботъканно нагряване RF технологията, ускорява регенеративните процеси в кожата с цел стимулиране на фибробластите да произвеждат колаген и еластин за лечение на отпусната кожа.
Поради дълбокото си затопляне RF се прилага за редуциране на целулит, както и топене на повърхностни мастни натрупвания. Дълботъканното нагряване на зоната предизвиква стимулиране на метаболитните процеси, в следствие на това зе забързват обменните процеси и редуциране на целолита.

 • Процедурата е подходяща за редуциране на повърхностни мастни натрупвания и целолит. Прилага се при лечение на отпусната кожа. RF treatment може да се прилага както в комбинация с процедури за отслабване, така и самостоятелно след рязка промяна в теглото след диети.
 • Извършва се индивидуален курс от 6-10 процедури, според състоянието на засегнатите зони и желаните резултати.
 • След консултация с медицинско лице, се попълва информирано съгласие, относно здравословното състояние на клиента и личен картон.
 • Въпреки постигнатите високите температури в дълбочина, усещането по време на терапията е нежно и приятно затопляне