Skin Solution - Естетичен и лазерен цeнтър

Истината за лазерната епилация

Както всичко в човешкия организма и наличието на косъмчета по цялата ни кожна повърхност не е случайност. Фактът, че още при раждането тялото ни е покрито с мъх, показва, че те имат определена цел- защитна и термозащитна функция. Тоест стремежът на организма да образува косъмчета е напълно разбираемо и необходимо явление. В някой зони те са мъховидни, в други тъмни и плътни косми. Разпределението и плътността на космите по тялото е индивидуално и често зависят от наследствено заложените гени в организма. Растежът на косъма обаче се стимулира от хормони в организма, наречени андрогени. Те са известни като мъжки хормони и се произвеждат в малки количества и при жените в яйчниците и надбъбречните жлези, и се доставят в кръвта. Заболяванията на тези два важни органа може да доведе до повишено ниво на мъжките хормони. Когато секрецията на андрогенните хормони се увеличава по някаква причина, повече хормони се прехвърлят в кръвта и по този начин повече хормони достигат до космените фоликули и стимулират растежа на косъма.

Хормонален дисбаланс може се наблюдава още при синдромът на поликистозните яйчници, който е форма на нарушение на овулацията, причиняваща менструални смущения и свръхекспресия на мъжките хормони и повишено окосмяване при нежния пол. Някои заболявания на щитовидната жлеза, заболявания на хипофизата, кисти отделящи хормони, или прием на някои медикаменти могат да причинят проблеми. За съжаление дори храните, които консумираме съдържат хормони и могат да окажат влияние върху нормалния ни хормонален статус.

При лазерната епилация насочен лъч от висока светлинна енергия, атакува косъма, който играе ролята на проводник между лазерния лъч и космената папила (структурна единица на косъма, регулираща растежа на косъма). Достигайки до косъма светлината се улавя от пигмента в него- меланин. При абсорбиране на лазерния лъч, косъмът се нагрява, разрушава се здравата връзка между булбуса и папилата, която му доставя необходимите вещества и хормони, отговарящи за растежа на косъма. За целта е много важно косъмът да бъде свързан със своята папила, което се наблюдава при фаза на разтеж-анаген. Растежа на косъмчетата в една зона не е в синхрон. Тоест не всички косъмчета в дадения участък са в анаген по едно и също време. Извършват се около 6 процедури за да могат да бъдат обхванати всички косъмчета в активна фаза.

Растежа на косъма зависи от производството на хормони в организма и генетичната чувствителност на косъма към тези хормони, които не могат да бъдат предвидени по никакъв начин. Повторното образуване на тази връзка зависи от организма. Поради изключителната сложност на човешкия организъм е много трудно да се дават някакви гаранции както в медицината така и при лазерната епилация. Както следва е НЕВЪЗМОЖНО да се предскаже във времето, кога ще поникнат отново косъмчетата. Ефективна лазерна епилация се счита 90% опадване на косъмчетата, като 10% са под формата на фин мъх.

Косъмът, макар и голям естетичен проблем, е нормален кожен придатък, който организма ни сам стимулира. Имайки предвид и външните фактори, като прием на медикаменти и храни, отстраняването на косъмчетата веднъж завинаги с 6 процедури е НЕВЪЗМОЖНО! НЕ СЪЩЕСТВУВА МЕТОД ИЛИ ТЕХНОЛОГИЯ, която да гарантира отстраняване на косъмчетата завинаги или напълно. За да се задържи ефекта от епилацията е нужна периодична поддръжка след курса от процедури, по преценка на клиента- веднъж годишно или по-рядко.

Skin Solution

Регистрирай се и грабни отстъпка до -50%

за лазерна епилация с Alma Lasers.
Skin Solution

Регистрирай се и грабни отстъпка до -50%

за лазерна епилация с Alma Lasers.