Skin Solution - Естетичен и лазерен цeнтър

Лазерна епилация при деца- безопасна и възможна ли е?

В последните години децата израстват и се развиват изключително бързо. Този процес се нарича Акцелерация. Тази промяна води до по-ранно навлизане в пубертета и развитие на вторични полови белези.
Заради това е важно да се уточни има ли разлика в окосмяването при тинейджърите и възрастните и безопастно и ефективно ли е да се извършва лазерна епилация в тази възраст.
Тийнейджърският период е изключително сложен етап от развитието на децата. Тялото преминава през редица физиологични, интелектуални и не на последно място емоционални промени.
Едно от най-притеснителните събития несъмнено е появата на окосмяване. В този период от мозъка започват да се отделят хормони, които стимулират отделянето на естроген и тестостерон и започва да се появява окосмяване, което първоначално е финно с прав косъм, а след това косъмчетата стават тъмни и дебели.
Когато окосмяването се появи твърде рано- преди 8-9 години или то е твърде обилно, непременно трябва да се направи консултация с ендокринолог или андролог.
Тук е мястото да обърнем внимание и на сериозният проблем – комплексът, който се развива при тинейджърите, свързан с нежеланото окосмяване. Той се задълбочава от непрекъснато заобикалящите реклами и предавания, в които хората са с перфектна и гладка кожа.

Има ли решение ?? И какви са предимствата на лазерната епилация?
В последните години лазерното обезкосмяване е най-модерният метод за справяне с нежеланото окосмяване. Той е отвърден в световен мащаб. Мнението на лекарите експерти е, че лазерната епилация е безопастна и приложима в тинейджърска възраст, с препоръка да се започва след 15 год. Тук трябва да се отбележи, че 100% резултат не може да бъде гарантиран при децата с хормонален дисбаланс. Това налага да се доверявате само на специалисти и центрове, в които процедурите се извършват от мед. лица с нужните знания и сертифицирана апаратура, за да могат и децата и родителите да бъдат спокойни за безопастността и резултата!

Въпросите, които най-често притесняват един родител:
• безопастна ли е епилацията и носи ли риск?
Абсолютно безопастна е! Лазерът е светлина, не е радиация! Не може да доведе до рак или стерилитет. Не влияе на хормоналния статус на детето. В правилните ръце е най-ефективният и безопасен метод за епилация!

Skin Solution

Регистрирай се и грабни отстъпка до -50%

за лазерна епилация с Alma Lasers.
Skin Solution

Регистрирай се и грабни отстъпка до -50%

за лазерна епилация с Alma Lasers.