Skin Solution - Естетичен и лазерен цeнтър

Защо трябва да се доверяваме на медицински терапевт за лазерна епилация и дори почистване на лице?

Кожата е сложен орган, който изпълнява много важни функции в нашето тяло и много често е отражение на вътрешното здравословно състояние на организма.
За да се приложи правилна грижа и терапевтичен метод, специалиста трябва да има добри познания в сферата на дерматология, козметологията, лазерните технологии, алергогологията, диетологията и други медицински познания.
Козметологията е науката за естетическите проблеми на човешкото тяло, тяхната етиология, форми и методи за корекция, както и – набор от техники, насочени към коригиране на естетически проблеми и външен вид на лицето.
Каква е разликата между медицински козметик и козметик?

Медицинския козметик е медицинско лице, получило образование в медицински колеж и придобило нужните знания, умения и квалификация за работа с медицински и лазерни апаратури. Медицинския козметик е здравен специалист, притежаващ богат набор от медико-биологични и фармакологични, дерматологични и практически умения. Това са квалифицирани лица, притежаващи нужните знания и умения, за адекватна преценка при различни кожни проблени, правилна и ефективна грижа за кожата и нейните придатъци. Техните придобити знания им дават възможност за правилна и адекватна реакция при евентуални усложнения и проблеми.
Всички тези знания и умения няма как да бъдат получени по време на месечен курс и придобиване на свидетелство “козметик”.
Защо трябва да изберем медицински козметик?

– Риск от алергични реакции- въпреки че риска от възникване на алергични реакции е много минимален, обучен медицински специалист има знанията и уменията да действа бързо и правилно при симптомите, докато не обучен терапевт или козметик не знае.

– Анатомия и физиология. Квалифицираните медицински специалисти познават анатомията на тялото подробно, което е жизненоважно при възникване на непридвидена ситуация или при преценка на правилна грижа, и нужди на кожата.

– Общо здравословно състояние и ефективност на процедурите. Процедурите за лазерна епилация и козметика могат да бъдат сложни и да изискват много странични знания от страна на терапевта. Много често кожните реакции са последстие от други вътрешни, здравословни проблеми. Лазерната епилация е перманентен метод за остраняване на нежеланото окосмяване, чиято ефективност и трайност също е зависима от много вътрешни фактори, като хормонално състояние. При нарушения на хормоналния баланс в тялото, засягащи окосмяването се наблюдават промени, които медицински специалист може да констатира и съветва. За целта терапевта трябва да има нужните знания, за да може да установи евентуални здравословни проблеми и насочи към лекар специалист.

Skin Solution

Регистрирай се и грабни отстъпка до -50%

за лазерна епилация с Alma Lasers.
Skin Solution

Регистрирай се и грабни отстъпка до -50%

за лазерна епилация с Alma Lasers.