Skin Solution - Естетичен и лазерен цeнтър

Какво е влиянието на УВ лъчите върху кожата? Как да се предпазим от агресивните слънчеви лъчи?

Какви са ефектите на слънцето върху кожата ни?
Слънцето е важен фактор за целия ни организъм и цялостното ни развитие. Кожата е органът, от нашето тяло, което непрекъснато е изложено на влиянието на слънчевите лъчи, и отражението от неговите ползи и вреди се пада основно върху нея.
Влиянието на слънцето и това дали е вредно или полезно за нашата кожа и организъм е оспорвана тема от много специалисти в областта. Истината е, че излагането на слънце е неизбежно, особено за феновете на красивия тен. Въпреки това, прекомерната експозиция на слънчева светлина може да доведе и до нежелани състояния като кожни проблеми. За това е важно излагането да е възможно най-безопасно.

Какви са полезните аспекти на слънцето?

– Секрецията на определени видове хормони. Смята се, че излагането на слънчева светлина играе роля в секрецията на хормона серотонин в тялото, който е известен като хормона на щастието.
– Синтез на витамин D в организма, който допринася за поддържането на нормални и здрави кости.

Какви са вредите на слънцето?

Ултравиолетовите (UV) от слънчевите лъчи могат да бъдат разделени на няколко подгрупи. UV-A, UV-B и UV-C. UV-C лъчите се поглъщат от атмосферата и недостигат до кожата ни.
* UV-A: Тези лъчи с дължина на вълната 320-400 nm са най-безвредните от UV лъчите. UV-A могат да причинят кожни проблеми като бръчки в дългосрочен план.
* UV-B: Тези лъчи с дължина на вълната 290-320 nm причиняват слънчево изгаряне. Приблизително 95% от UV-B лъчите от слънцето се абсорбират от озоновия слой в атмосферата. До кожата ни достигат 5%.

Какви проблеми причиняват вредните слънчеви лъчи?

Слънчевите лъчи могат да причинят слънчево изгаряне на кожата в краткосрочен план. Един от дългосрочните ефекти на слънцето върху кожата е фотостареенето. Когато ултравиолетовите (UV) лъчи достигнат кожата, те причиняват промяна на ДНК в кожните клетки. Тази промяна е в основата на фотостареенето, което е резултат от промяна на кожната структура и увреждане на клетките под влиянието на UV лъчите. Промените, дължащи се на фотостареенето, запичват да се проявяват през 20-те години и стават по-очевидни с напредването на възрастта. Проблемите, които могат да настъпят в кожата в резултат на фотостареене:
* Бръчки.
* Лезии наречени старчески петна.
* Лунички.
* Хиперпигментации и зачервяване на кожата.
* Загуба на еластичността на кожата.
* Загрубяване на кожната повърхност.

Как да се предпазим от агресивните слънчеви лъчи? Как да подготвим кожата си за летните дни?

Слънцезащита.
Слънцезащитният крем е нашето първо и най-мощно оръжие за защита от вредното влияние на слънчевите лъчи и техните последици. Много важен момент освен правилния продукт е правилната употреба на продуктите. Слънцезащитния крем трябва да се нанася най-малко 20 минути преди излизане на слънце. Трябва да се опреснява на всеки 2-3 часа, в зависимост от продукта. Ако продуктът не е водоустойчив, то той трябва да се обнови и след всяко намокряне на лицето.

Почистване и хидратация.
Много важен фактор за ефективното предпазване от агресивните слънчеви лъчи е дълбокото почистване. Редовната употреба на слънцезащитни продукти и обилното потоотделяне допринасят за бързото запушване на порите, което води до забавяне на функциите на кожата. Освен почистването е препоръчително да се акцентира върху дълбоката хидратация, за да се компенсира сериозната трансепидермална загуба на вода. И не забравяйте- здравата кожа може да се бори с всякакви агресивни фактори! Грижете се за нея!

 

✅Може да ни посетите и на място, разбира се, на адрес: бул Владислав Варненчик 106, ет 2 (до МакДрайв)

Skin Solution – Център за лазерна епилация в град Варна. Работим с лазери на Алма.

Tелефон 0888777357.

Skin Solution

Регистрирай се и грабни отстъпка до -50%

за лазерна епилация с Alma Lasers.
Skin Solution

Регистрирай се и грабни отстъпка до -50%

за лазерна епилация с Alma Lasers.