Skin Solution - Естетичен и лазерен цeнтър

Повлиява ли се изпотяването от лазерната епилация ?

Изпотяването е нормален физиологичен процес, една от функциите на който е терморегулацията.

Прекомерното изпотяване се нарича хиперхидроза.

Хиперхидрозата е състояние на повишено отделяне на пот, което може да се наблюдава по цялото тяло или локално – по дланите, стъпалата, подмишниците, челото и гърба. При някои хора обаче се наблюдава свръхизпотяване, което е патологично състояние, т.е. това не е изискване на самия организъм за терморегулация, а поради различни причини (наследствени, неврогенни и др.) се развива хиперхидроза, която създава притеснение, дискомфорт и нарушава качеството на живот.

Лазерната епилация е метод за перманентно обезкосмяване на тялото.
Освен този ефект, при извършване на пълен курс от процедури кожата става по-гладка, без тъмни участъци, неприятни зачервявания и пъпчици, но това не е всичко… Лазерът благоприятно повлиява изпотяването на кожата!

Космите на подмишниците имат биологична роля да защитават чувствителната кожа в зоната, но в наши дни тази физиологична особеност обикновено е нежелана. Те задържат потта, което увеличава неприятната телесна миризма и води до оцветяване на дрехите ни.

При изпотяване, космите около потните жлези абсорбират потта и я запазват за по-дълго време. Бръсненето на подмишниците премахва само космите над горния слой на кожата, но тези, които остават в подкожието, продължават да абсорбират потта и миризмата. Едва когато всички космени фоликули бъдат унищожени след няколко процедури за лазерна епилация, потта не може да се абсорбира в косъма, което води до намаляване не само на миризмата, но и на изпотяването.

Лазерната епилация не повлиява напълно потоотделянето и не означава да забравиш за дезодоранта, но е факт, че премахването на космите намалява задържането на бактериите, които в съчетание с потта, са източник на неприятна миризма.

Лазерна SHR епилация от ново поколение ✨SOPRANO ICE PLATINUM✨ALMA BEAUTY REMOVE✨

✅ Видим резултат още след първа процедура!

✅ Максимално безболезнени процедури!

✅Гарантирано качество, подкрепено от клинични проучвания!

❗Процедурите се извършват от квалифицирани, медицински терапевти❗

Можете да ни откриете на:
Тел. 0888 777 357
Варна, бул. Вл. Варненчик 106, ет 29 (локалното на Макдрайв)
www.skinsolution.bg

Skin Solution
BE LASERED💥

Skin Solution

Регистрирай се и грабни отстъпка до -50%

за лазерна епилация с Alma Lasers.
Skin Solution

Регистрирай се и грабни отстъпка до -50%

за лазерна епилация с Alma Lasers.