Skin Solution - Естетичен и лазерен цeнтър

Кога желанието за бронзов тен стане опасно?

🤷🏼‍♀️Какво е фотостареенето? 

🙄На какво се дължи?

🧏🏼‍♀️Как да се справим с него?

  

1️⃣Съществуват два типа стареене на кожата – вътрешно и външно: 

⭕Вътрешно – с възрастта кожата се променя. Този тип стареене е естествен и не може да бъде предотвратен. Нарича се още хронологично стареене. То подлежи на вътрешни фактори като генетика и хормонални промени, които се случват в различни стадии от живота.

⭕Външно фотостареене – е контролируемо. То подлежи на външни фактори като околната среда (климатични условия и излагане на UV светлина), начин на живот (пушене, прием на алкохол) и медикаменти.

Отговорни за фотостареенето са основно UVA лъчите, които проникват в дълбоките слоеве на кожата и разрушават структурата на колагена и еластина. Самият процес отнема време, но е доказано, че хората в райони с интензивно слънчево греене, могат да развият белези още в 20-те години на своя живот. ☀️

Фотостареенето предизвиква ранна поява на бръчки и понижава защитните свойства на кожата. То може да се прояви във вид на фини бръчици, пигментации и засушаване на кожата. Най-често се засягат зоните: откритите части на шията, лицето, деколтето, ръцете и раменете. 

Степента на стареене на кожата зависи от фототипа на кожата, продължителността и честотата на излагане на слънце. Възможна е появата на телеангиектазии (паякообразни вени), които се локализират най-често в областта около носа, бузите и брадичката, както загуба на цвят и плътност в устните. 

 2️⃣Слънцезащитата е най-ефективна форма на първична превенция на фотостареенето.

Честото използване на защитен продукт в комбинация със защитно облекло и намаляване на излагането на слънце в пиковите слънчеви часове. Широкоспектърните слънцезащити продукти осигуряват оптимално покритие за защита срещу UV увреждане, тъй като те предпазват от двата вида лъчи – UVA/UVB лъчи. Важно е правилното използване на слънцезащитна козметика, като задължително е подходящото количество и повторното нанасяне.

3️⃣Като превантивна мярка и за премахване на ефектите от фотостареенето се използва химичен пилинг. Тези процедури се препоръчват за премахване на пигментни петна, увеличаване на синтеза на колаген в тъканите, за да ускори обновяването на епидермиса. За достигане на желания резултат са нужни курс от  4-6 процедури в интервал от 10-14дни.

Според проблемите на кожата се използват различен вид киселини. 

✔Важно е да се извършват от медицински козметици или дерматолози за максимална безопасност. 

⭕След извършен дермоанализ при нас в Skin Solution ще Ви бъде изготвен индивидуален план за третиране на проблемните зони. 

⭕Процедурите се извършват с италианската козметика Enerpeel и PQage.

Повърхностните ни пилинги са Enerpeel JR, който успешно третира пигментни петна и Enerpeel SA борещ се срещу прекомерното омазняване, разширените пори, появата на акне и белези.

⭕PQAge е революционнен пилинг, гарантиращ дълбока регенерация, дермално ексфолиране и същевременно предпазва кожата от раздразнение и зачервяване. Подходящ е за всички типове кожа, за всички възрасти и може да се прилага целогодишно. Продуктът не е фотосенсибилизиращ. Това го прави уникален и много предпочитан. Субстанцията не уврежда епидермалните слоеве. 

За максимален ефект е задължителна и домашната грижа.

4️⃣Други методи за овладяване на фотостареенето са различни хидратиращи, подхранващи, успокояващи , освежаващи и антиоксидантни процедури.

След лятната почивка на море, отделете време за професионална грижа. 

⭕Извършете всички необходими процедури за възстановяване на кожата след продължителното излагане на слънце. 

⭕И помнете, че фотостареенето включва и ефектите от слънчево изгаряне. Погрижете се навреме за вашата кожа!

 

🌟Консултациите и дермоанализа с наши специалисти са напълно безплатни.

Очакваме Ви!🙂

Skin Solution

Регистрирай се и грабни отстъпка до -50%

за лазерна епилация с Alma Lasers.
Skin Solution

Регистрирай се и грабни отстъпка до -50%

за лазерна епилация с Alma Lasers.