Skin Solution - Естетичен и лазерен цeнтър

Отключете тайните на рутинната грижа за безупречна кожа!

Отключете тайните на рутинната грижа за безупречна кожа

Помощ! Как да се грижим за кожата си през лятото? Безупречната кожа е най-красивият аксесоар за много жени.
Но перфектната кожа изисква стриктна рутинна грижа, която е индивидуална за специфичните нужди за всеки тип кожа. Летният сезон е един от най-трудните за полагане на адекватна грижа и запазването на здравия и вид.

Като най-големият орган на нашето тяло и нашата първа линия на защита срещу замърсяването на околната среда, е важно да се грижим пълноценно и редовно за кожата си!
Рутинната грижа за кожата е най-ефективна, когато е последователна и се изпълнява ежедневно.
Тялото се нуждае от последователност, за да възприеме нови навици и да се придържа към тях. Същото важи и за Вашата кожа. Превенцията е най-важна!

1. Започнете с почистващ продукт.

  1. Отключете тайните на рутинната грижа за безупречна кожа

Първата стъпка е да намерите правилния почистващ продукт за вашия тип кожа. Това може да предотврати появата на комедони и други кожни проблеми причинени от замърсяване и прекомерно омазняване.
Почистващият козметичен продукт е от съществено значение за здравословната микрофлора, защото премахва замърсяванията, натрупаните мъртви рогови клетки, себум, грим и прах, които могат да запушат порите и да доведат до появата на възпаления.
Също така осигурява чиста кожна повърхност, за ефективна пенетрация на следващите козметични и лечебни продукти.
За здрава кожа специалисти препоръчват двойно почистване сутрин и вечер– особено вечер, когато е най-вероятно лицето Ви да има натрупани остатъци от грим и слънцезащитни продукти.

2. Нанесете тоник.

Тоникът е една от най-важните, но и най-подценяваните части от грижата за кожата.

Това е течен козметичен продукт на водна основа, който може да бъде формулиран така, че да има хидратиращи или стягащи свойства, в зависимост от съставките и успокояващите им кожата качества.

Тонерите са предназначени да освежат кожата след почистване, да помогнат за хидратиране и балансиране на pH на кожата, като премахнат примесите и излишните мазнини, от които почистващият продукт не успява да се отърве напълно.

Добрият тоник също може да проникне дълбоко в порите, за да премахне всички остатъци от грим или други продукти за грижа за кожата, като ексфолианти или маски за лице.

Намокрете памучния тампон с тоника и нежно почистете цялото си лице и шия.
Ако имате чувствителна кожа, изберете нежен тоник с успокояващи съставки.
Целта е кожата Ви да бъде възможно най-чиста и хидратирана, за да запази младежкия си вид!

3. Нанесете хидратиращ крем.

Отключете тайните на рутинната грижа за безупречна кожа

 

Когато става въпрос за постигане на желания блясък, ежедневният овлажнител е черешката на върха на вашата постоянна грижа за кожата.

Но е важно да приложите продукта правилно, така че кожата Ви да се възползва от всичките му предимства – като премахване на признаците на стареене и подобряване на цялостната текстура.

За оптимални резултати винаги използвайте хидратираща козметика, която отговаря на вашия тип кожа.

При сухата кожа хидратацията е най-слаба. Заложете на по-мазен крем с дълбокохидратиращи свойства. Богатите кремове, съдържащи голяма концентрация на масла с висока плътност са подходящи за този тип кожа, защото възвръщат нейния блясък, мекота и еластичност.

Комбинираната кожа има характеристики и на мазна, и на суха кожа. При нея е добре да използвате хидратиращ крем, с балансиращи кожата съставки.

Мазната кожа се нуждае от балансиране на омазняването. Идеалният крем за мазна кожа е лек, но хидратиращ и с матиращо действие.

Също така трябва да сте сигурни, че използвате овлажнител, който не съдържа агресивни химикали и аромати, тъй като те могат да изсушат и подразнят кожата Ви.

За максимална хидратация, е препоръчително да използвате серум за лице или масло за, съдържащи хиалуронова киселина.

Друга важна стъпка в процеса е използването на овлажнител, който съдържа ниацинамид.
Това е популярна съставка, намираща се в много от най-ефективните продукти за грижа за кожата за всички типове кожа и възрасти.
Известно е, че ниацинамидът, който е форма на витамин B3, помага за намаляване на появата на фини линии и бръчки, като същевременно повишава блясъка и тен на кожата.

4. Използвайте слънцезащитен крем.

Слънцезащитният крем е една от най-важните стъпки в грижата за кожата. Използването на защита от слънцето през лятото е от съществено значение за поддържането на здравето на вашата кожа.
Предпазва от преждевременни признаци на стареене, като бръчки и хиперпигментация и рак на кожата.

Слънцезащитният крем трябва да се прилага преди всяко излагане на слънце и опреснява на всеки два часа или по-често, в зависимост от вашите дейности.

Първо и най-важно е да изберете слънцезащитен крем, който е подходящ за Вас. Да не отежнява кожата и да е приятен за употреба, за да го ползвате редовно и с желание.
Използвайте слънцезащитен крем със защитен фактор SPF (Фактор за защита от слънце) от 30 или повече. Изберете крем, който предпазва както от UVA, така и от UVB лъчите. Нанесете го обилно на всички открити части на кожата, включително лицето, шията, ушите и всички други области, които не са покрити с дрехи. Прилагайте го на всеки два часа или по-често, ако плувате или се потите.
Грижата за кожата през лятото е особено важна и трудна задача. Високите температури, слънчевата светлина и повишената влажност имат неблагоприятно въздействие върху кожата, които могат да доведат до необратими процеси. За това трябва да полагаме редовна грижа, за да я запазим здрава и сияеща!

 

 

 

 

 

Skin Solution

Регистрирай се и грабни отстъпка до -50%

за лазерна епилация с Alma Lasers.
Skin Solution

Регистрирай се и грабни отстъпка до -50%

за лазерна епилация с Alma Lasers.