Alma Beauty

Какво е лазерна епилация?

Лазерната епилация е метод за перманентно отстраняване на нежеланото окосмяване, при който насочен лъч от висока светлинна енергия, атакува косъма и унищожава нейния фоликул. Косъмът се явява като проводник между лазерния лъч и космената папила (структурна единица на косъма, регулираща растежа на косъма). Достигайки до косъма светлината се улавя от пигмента в него – меланин. При абсорбиране на лазерния лъч, косъмът се нагрява, разрушава се здравата връзка между булбуса и папилата, която му доставя необходимите вещества и хормони, отговарящи за растежа на косъма. За целта е много важно косъмът да бъде свързан със своята папила, което се наблюдава при само фаза на разтеж – анаген. Дермална папила съдържа кръвоносни съдове и е незаменима част от структурата на фоликула, която контролира растежа на косъма.

Когато се наруши кръвоснабдяването на папилата, тя загива, следователно загива целият косъм. Единствено в тази фаза, от космения цикъл е възможно косъма да бъде третиран пълноценно и ефективно. В една зона не всички косми са в активна фаза (средно 85% ), именно това е причината да се извършва курс от 6 процедури, за да бъдат обхванати всички.
При обичайната лазерна епилация се използва лазерна технология, която излъчва определена дължина на вълната. Всеки лазер има различен принцип на действие и се избира според вида, цвета, структурата на косъмчетата и цвета на кожата. Всеки лазер и всяка дължина на вълната таргетира различен тип косми, следователно eфективността на епилацията зависи от правилната преценка на терапевта и вида лазер, с който разполага.

Alma Lasers - ALMA BEAUTY REMOVЕ

Диодна лазерна технология
Диодните лазери за доказан стандарт в лазерната епилация, те се прилагат при всички типове кожа (от светла до тъмна), безопасно и целогодишно, включително и през летните месеци, и на кожа с тен. Импулсът с дължина на вълната от 810 nm бързо и прецизно достига космената папила, без да уврежда кожата. Той навлиза до дълбочина в кожата, където се абсорбира от меланина- пигмента отговорен за цвета на косъма, загрява космените структури и ги унищожава. Ефективността и безопасността на Диодните лазери е клинично и практически доказана във времето.
Alma Beauty REMOVE™ е най-безопасното и най-ефективно решение за трайна Диодна лазерна епилация, на доказалите се в сферата на лазерните технологии- Alma Lasers. Използвайки 810 nm „златен стандарт“ за диоден лазер, в комбинация с патентованата SHR ™ технология правят REMOVE™ най-безопасния и най-ефективен диоден лазер за епилация.

Защо ALMA BEAUTY REMOVЕ?

ALMA BEAUTY REMOVЕ

Skin Solution

Регистрирай се и грабни отстъпка до -50%

за лазерна епилация с Alma Lasers.
Skin Solution

Регистрирай се и грабни отстъпка до -50%

за лазерна епилация с Alma Lasers.